Witam! Chciałbym wam przedstawić diete którą ułożyłem dla mojej kolezanki. Celem diety jest zbicie wagi o4-5 kg w okresie 6 -8 tyg. Paulina ma 169 cm wzrostu obecnie waży 61-62 kg .Trenuje 3x w tyg na siłowni, poł godziny trening siłowy 40-60min trening aerobowy( około 1200 kalorii idzie do piachu ;).Dodatkiem do diety bedzie lipo 6 black hers [...]
NIEPEWNY CO DO TLUSZCZY? Te tluszcze bogate w skladniki pokarmowe, odzywialy zdrowe populacje przez tysiace lat: Maslo Lój wolowy i barani Smalec Tluszcz kurzy, gesi i kaczy Oleje kokosowe, palmowe i sezamowe Olej z oliwek tloczony na zimno Olej lniany tloczony na zimno Oleje z ryb morskich Te nowo-wytworzone tluszcze powoduja nowotwory, [...]
Witam! Mam 23 lata waże 90kg Od miesiąca stosuję następującą dietę oraz plan treningowy: ŚREDNIE WĘGLE - ŚRODA – 150-200 g węgli NISKIE WĘGLE - SOBOTA I NIEDZIELA – 100-150 g węgli WYSOKIE WĘGLE - PONIEDZIAŁEK, WTOREK, CZWARTEK I PIĄTEK – 300-400 g węgli WYSOKIE WĘGLE: 6:45 po przebudzeniu miarka białka+1 porcja Diet Support 7:20 120g płatków [...]
Witam Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o takiej rozpisce diety , rozpisał mi ją pewien trener . Dieta oczywiście jest na redukcje . W pierwszym etapie (4tyg) przyzwyczaisz organizm do stałej podaży kalorii. To tzw. dieta bazowa..wyjściowa. Do niej później będą szły korekty. Śniadanie: jajecznica z 4-5 jaj ( 1 żółtko + 4-5 [...]
[...] tłuszczowej w naszym organizmie. W naszej przemianie materii dochodzi do pewnego rodzaju konkurencji pomiędzy kwasami tłuszczowymi nienasyconymi ( zwanymi również NNKT lub Omega-3 i Omega-6 ) a tłuszczami nasyconymi. Sposób odżywiania współczesnego człowieka, nastawiony w naszej kulturze przede wszystkim na tłuszcze zwierzęce, sprzyja [...]
Uważany za jeden z największych na świecie autorytetów w dziedzinie diet odchudzających - prof. J. Castell, amerykański lekarz, twierdzi, że są dwa sposoby na pozbycie się nadwagi. Pierwszy polega na ograniczeniu ilości dostarczanych kalorii, czyli należy mniej jeść. Drugi opiera się na zwiększeniu ilości spalanych kalorii dzięki zażywaniu [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Omega_cardio__czosnek_i27973_d400x400.jpg Omega cardio + czosnek Opis - Kontrola poziomu cholesterolu i triglicerydów. - W celu utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi. - Przy obniżonej odporności organizmu. - Jako uzupełnienie diety w cenne dla zdrowia kwasy omega-3. Omega Cardio + czosnek to najlepsza [...]
[...] przed treningówek widocznych na fotach. Jest tego sporo :) Nie ma sensu pisac firm ani dawek wiec tak ogólnie. Rano: Zestaw wintamin i minerałów Witamina C Żurawina NAC Omega 3 D3K2 Synbiotyk Po treniungu: Magnez z B6 Potas Witamina C Na noc: Cynk Beta Karoten Omega 3 D3K2 Magnez z B6 Potas Witamina C Żurawina Po kazdym posilku z ww: [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Chociaż tłuszcz jest składnikiem pokarmowym cieszącym się niezbyt dobrą sławą, to prawda jest taka, że bez niego prawidłowe funkcjonowanie organizmu nie byłoby w ogóle możliwe. Tłuszcz jeść trzeba, tak dla zdrowia jak i dla urody, ważny jest jednak odpowiedni dobór pokarmów będących jego źródłem. W niniejszym artykule skoncentrujemy się na [...]
[...] / 5,7 / 195,9 RAZEM: B/T/W/Kcal - 136 / 87 / 187 / 2017 W dni nie treningowe bez Carbo: w Dieta 2: + 50g ryżu brązowego w Dieta 3: + 50g ryżu brązowego. Suplementacja: - Omega-3 - Carbo - Multiwitamina I teraz pytania: 1. Ile dni okresu wprowadzającego dla tej osoby było by najlepsze 7?, 14? 2. Rozumiem, że podczas okresu wprowadzającego [...]
[...] 55%, tłuszcz 15%. Spożywany tłuszcz powinien pochodzić z produktów roślinnych np. oleju słonecznikowego i lnianego tłoczonego na zimno (żródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6) - do nabycia w sklepach ze zdrową żywnością. Chude mięso, ryby, ryż, makaron, kasza gryczana, nabiał, świeże warzywa i owoce .... mięso gotowane lub [...]
Omega 3 (n-3)- grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych, u których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy trzecim od końca atomie węgla. Stanowią istotny składnik błon komórkowych, są prekursorami i wpływają na aktywność ważnych biologicznie związków - eikozanoidów . Wyróżniamy: kwas alfa linolenowy, krótkołańcuchowy [...]
Miejsce mięsa w diecie Walory zdrowotne mięsa od dawna są przedmiotem kontrowersyjnych poglądów wśród ludzi. Jedni widzą w mięsie znakomite źródło niezbędnych składników odżywczych, inni natomiast przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych. Podkreśla się często, że wegetarianie nie spożywający mięsa cechują się dobrym [...]
Drogi czytelniku czy zdajesz sobie sprawę, że ponad 50% zgonów w Polsce jest spowodowanych przez zmiany miażdżycowe naczyń krwionośnych lub związane z nimi powikłania? Konsekwencjami klinicznymi tych zmian jest zaburzenie pracy: serca (zawał),mózgu (udar mózgu) lub innych ważnych narządów organizmu człowieka. [...]